Herstelonderzoeken
Rijbewijs

Ten gevolge van de voorzorgsmaatregelen in het kader van het coronavirus is IPMT gesloten vanaf 18 maart tot en met 19 april 2020. Alle gemaakte afspraken voor een herstelonderzoek tussen 18 maart en 19 april worden uitgesteld. Wij volgen de media strikt op en bij versoepeling / opheffing van de voorzorgsmaatregelen, kan u opnieuw contact opnemen met de klantendienst van IPMT op het nr. 015 80 01 55 voor het vastleggen van een nieuwe afspraak.

We stellen vast dat heel wat mensen met vragen zitten over lopende procedures en de geldigheid van hun rijbewijs. U vindt een antwoord op deze vragen op deze pagina. Als u toch nog een dringende vraag heeft, gelieve een mail te sturen naar info@ipmt.be.

IPMT zorgt zonder wachttijden voor uw herstelonderzoek

Welkom op de website van IPMT. Het is ons doel om op een kwaliteitsvolle en snelle manier de herstelonderzoeken, opgelegd door de rechterlijke macht aan vervallen verklaarde chauffeurs, uit te voeren.

Procedure

Een chauffeur die veroordeeld is tot een boete en een rijverbod, zal veelal zijn rijbewijs op het einde van het verval slechts terug krijgen nadat hij geslaagd is in het psychologisch en/of medisch onderzoek. Lees hier uit welke stappen deze onderzoeken bestaan.

Prijs

De maximumprijs van een herstelonderzoek is vastgelegd door de bevoegde minister en wordt jaarlijks geïndexeerd. De rechter kan eventueel beslissen om de prijs van het herstelonderzoek in mindering te brengen van de boete.

Resultaten

Er wordt één gezamenlijke beslissing genomen door arts én psycholoog. Lees hier meer over de 3 mogelijke resultaten.

Kantoren

Zoek uw dichtstbijzijnde kantoor voor een herstelonderzoek.

Contacteer ons vrijblij​vend