Herstelonderzoeken
Rijbewijs

CORONA UPDATE 30 november 2020 - Het Ministerieel Besluit van 28 november bepaalt dat de herstelinstituten vanaf dinsdag 1 december hun activiteiten morgen heropstarten.

De klantendienst zal alle chauffeurs die reeds een afspraak hadden telefonisch contacteren voor het verplaatsen van hun afspraak. De klantendienst is bereikbaar van 9u tot 12u en van 13.30u tot 17u. Gezien de verwachte drukte, vragen we om begrip als uw telefoonoproep niet onmiddellijk kan beantwoord worden.

IPMT zorgt zonder wachttijden voor uw herstelonderzoek

Welkom op de website van IPMT. Het is ons doel om op een kwaliteitsvolle en snelle manier de herstelonderzoeken, opgelegd door de rechterlijke macht aan vervallen verklaarde chauffeurs, uit te voeren.

Procedure

Een chauffeur die veroordeeld is tot een boete en een rijverbod, zal veelal zijn rijbewijs op het einde van het verval slechts terug krijgen nadat hij geslaagd is in het psychologisch en/of medisch onderzoek. Lees hier uit welke stappen deze onderzoeken bestaan.

Prijs

De maximumprijs van een herstelonderzoek is vastgelegd door de bevoegde minister en wordt jaarlijks geïndexeerd. De rechter kan eventueel beslissen om de prijs van het herstelonderzoek in mindering te brengen van de boete.

Resultaten

Er wordt één gezamenlijke beslissing genomen door arts én psycholoog. Lees hier meer over de 3 mogelijke resultaten.

Kantoren

Zoek uw dichtstbijzijnde kantoor voor een herstelonderzoek.

Contacteer ons vrijblij​vend