Herstelonderzoeken
Rijbewijs

IPMT hervat de organisatie van de herstelonderzoeken vanaf maandag 18 mei. Vanaf die dag kan u ons opnieuw bereiken via telefoon: 015 800 155 of via mail: info@ipmt.be

Update 04/05: Tijdelijke rijbewijzen die vervallen zijn na 15 maart 2020, zijn bij Koninklijk Besluit automatisch verlengd en blijven geldig tot 30 september 2020. U moet geen nieuw rijbewijs aanvragen ! De politie is op de hoogte van deze maatregel

Indien u vragen heeft over lopende procedures en de geldigheid van uw rijbewijs, bekijk dan zeker deze pagina.

IPMT zorgt zonder wachttijden voor uw herstelonderzoek

Welkom op de website van IPMT. Het is ons doel om op een kwaliteitsvolle en snelle manier de herstelonderzoeken, opgelegd door de rechterlijke macht aan vervallen verklaarde chauffeurs, uit te voeren.

Procedure

Een chauffeur die veroordeeld is tot een boete en een rijverbod, zal veelal zijn rijbewijs op het einde van het verval slechts terug krijgen nadat hij geslaagd is in het psychologisch en/of medisch onderzoek. Lees hier uit welke stappen deze onderzoeken bestaan.

Prijs

De maximumprijs van een herstelonderzoek is vastgelegd door de bevoegde minister en wordt jaarlijks geïndexeerd. De rechter kan eventueel beslissen om de prijs van het herstelonderzoek in mindering te brengen van de boete.

Resultaten

Er wordt één gezamenlijke beslissing genomen door arts én psycholoog. Lees hier meer over de 3 mogelijke resultaten.

Kantoren

Zoek uw dichtstbijzijnde kantoor voor een herstelonderzoek.

Contacteer ons vrijblij​vend